Kinderboekenweek


Kinderboekenweek:
Maandagmiddag 2 oktober startten we de kinderboekenweek met een spelletjescircuit.
De kinderen uit onze klas werden in groepjes verdeeld en gingen de volgende spellen langs:
- puzzels maken (de plaatjes hadden van alles met boeken te maken)
- memory van het boek 'een taart voor kleine beer'
- kleurplaat van het thema van de christelijke kinderboekenmaand. Het thema is trouwens: Bibbers in je buik? Je hoeft niet bang te zijn (want God is bij je)!
- (snoep)spinnen/(snoep)dieren van de lijn af eten.....gelukkig hoefde je voor deze dieren géén bibbers in je buik te hebben :)
- vlaggenlijn maken: elk groepje maakte een paar vlaggetjes. Daarna zijn alle vlaggetjes achter elkaar gehangen en zo hebben we nu een slinger in de klas hangen waarop staat: Bibbers in je buik? Je hoeft niet bang te zijn!
Het was een gezellige start van deze 2 weken waarin we extra met boeken bezig zijn geweest!

Op dinsdag 3 oktober bezochten we in het kader van (enge) dieren én dierendag het Wellant. Ze hadden daar een speurtocht gemaakt en de kinderen mochten allerlei (enge) dieren vasthouden! Een gezellig en soms toch een beetje spannend bezoek! Wellant: bedankt!

Woensdag 11 oktober kwam schrijver Bram Kasse op bezoek. Wij hebben van hem een paar boeken gelezen en we waren erg benieuwd hoe deze schrijver er in het echt uit zag! Dát weten we nu en hij vertelde heel leuk over zijn werk. Hij zorgde er ook voor dat we regelmatig moesten lachen!
Op woensdag 11 oktober was er aan het eind van de morgen ook nog een boekenmarkt. Kinderen zaten gezellig in de hal om hun oude boeken te verkopen. Het geld konden ze houden óf gelijk weer uitgeven aan andere boeken! Al met al:.....leuk, druk en véél boeken!

Op de laatste dag van deze 2 weken was er nog de voorleeswedstrijd. Heel veel kinderen uit groep 4 hebben meegedaan met de voorronde. Dapper en knap! Met elkaar vonden we dat Iris (van onze klas) gewonnen had en zij mocht meedoen met de voorleeswedstrijd van de middenbouw. Ze moest het opnemen tegen Rhodé, Timo en Esther. Spannend hoor! Ze deden het alle vier hartstikke goed en uiteindelijk heeft Esther uit groep 5 gewonnen....gefeliciteerd!